Oud Hollandse spellen

01) Bibberspiraal

Omschrijving:
Probeer zonder de zoemer te horen bij het einde te komen. Onderweg heb je drie rustplaatsen. Na 3 keer de zoemer gehoord te hebben, is de volgende aan de beurt.

Verhuurprijs:
€ 12,50
02) Blikgooien

Omschrijving:
Gooi 3 ballen naar de grote blikken en probeer er zoveel mogenlijk om te gooien. Na 3 ballen is de volgende aan de beurt. Er zitten 5 softballen (grootte v/d bal 9,5 cm) en 10 grote blikken (diameter en hoogte 15,5 cm) bij het spel.

Verhuurprijs:
€ 10,00
03) Dobbelspel

Omschrijving:
Het spel wordt gespeeld met twee dobbelstenen. Het aantal punten dat men gooit keert men om op het spelbord. Gooi net zolang totdat het aantal punten wat gegooid is niet meer kan worden omgeslagen. De overgebleven punten worden genoteerd.

Verhuurprijs:
€ 10,00
04) Gatenkaas

Omschrijving:
Beweeg het balletje van onder naar boven met de "lift" zonder dat hij in een van de gaten valt. U kunt dit spel met een of twee spelers doen.

Verhuurprijs:
€ 10,00
05) Hamertjesspel

Omschrijving:
Dit spel wordt met 6 personen gespeeld. Zorg ervoor met een hamertje dat de knikkers niet in uw gootje terecht komen. Maar sla de knikkers ook niet te hard weg, anders belanden ze alsnog in uw gootje. Erg leuk spel om met z'n zessen te doen!

Verhuurprijs:
€ 10,00
06) Hoeksjoelen

Omschrijving:
Probeer via de hoeken van het spel met de 10 sjoelstenen op het witte rondje te komen. Dit vergt inschattingsvermogen, wie haalt de meeste punten? U mag tweemaal sjoelen (sjoelstenen die na de eerste ronde niet op het witte vlakliggen mogen dus opnieuw in de tweede ronde).

Verhuurprijs:
€ 10,00
07) Kleurdobbelen

Omschrijving:
Een leuk spel voor twee, drie of vier personen. Wie het eerste zijn driehoek vol heeft met pionnen, is de winnaar.

Verhuurprijs:
€ 10,00
08) Mannetjesspel

Omschrijving:
Slinger aan de kogel om de "mannetjes" om te gooien. De twee buitenste zijn het moeilijkst en leveren daarom ook meer punten op.

Verhuurprijs:
€ 10,00
09) Pluimerd

Omschrijving:
Plaats een pluimpje op de wip en sla met een harde slag de wip naar beneden. Herhaal dit met alle pluimjes. Tel vervolgens het totaal aantal punten op.

Verhuurprijs:
€ 10,00
10) Ringgooien 1

Omschrijving:
Ga op een afstand van twee meter staan en door middel van 6 zwarte ringen kunt u op een bord met punten gooien. Na de eerste beurt mag u nog tweemaal gooien met de ringen die niet om de kegels bleven hangen. Uiteindelijk telt u de punten op en diegene met de meeste aantal punten heeft gewonnen.

Verhuurprijs:
€ 10,00
11) Ringgooien 2

Omschrijving:
Ga op een afstand van twee meter staan en door middel van 7 houten ringen kunt u op een bord met punten gooien. Na de eerste beurt mag u nog tweemaal gooien met de ringen die niet om de kegels bleven hangen. Uiteindelijk telt u de punten op en diegene met de meeste aantal punten heeft gewonnen.

Verhuurprijs:
€ 10,00
12) Rolsjoelbak

Omschrijving:
De sjoelstenen moeten bij dit spel verticaal op de groene stip worden losgelaten. Al rollend komt de sjoelsteen terecht in de puntenvakken of rolt voor de punten neer. Schat dus goed in welke richting u de stenen laat lopen. In totaal krijgt u 10 sjoelstenen om zoveel mogenlijk punten te halen. U mag tweemaal rollen (sjoelstenen die geen punten hebben bereikt mogen dus in de tweede ronde worden ingezet).

Verhuurprijs:
€ 10,00
13) Sjoelbak

Omschrijving:
Sjoelen wordt gespeeld op een houten bak (de sjoelbak) met houten schijven. Aan het eind van de bak zitten vier poorten, met kleine openingen waar de schijven net doorheen passen. Het doel van het spel is de schijven schuivend door de poorten te werpen. Als alle stenen zijn geworpen, worden de stenen die niet in een poort zitten weer teruggehaald. Deze zijn dan voor de tweede en derde beurt. Na drie beurten worden de punten geteld. Voor het bepalen of een steen wel of niet in een van de vier vakken is gelden officiële regels, aangezien sjoelen een erkende sport is. De juiste regel is dat de steen in zijn geheel de opening moet zijn gepasseerd. Vaak wordt in huiselijke kringen gehanteerd: het schuiven met een vinger of ander voorwerp langs de poorten en wanneer de steen bij die beweging de poort inschuift telt deze mee, schuift de steen weer naar buiten, telt deze niet mee. Een steen, die tijdens het spel schuin of geheel op een andere steen terecht komt wordt bok genoemd en mag officieel niet opnieuw gespeeld worden. Dat geldt ook voor een steen die vanuit het middengedeelte of vanuit de vier vakken abusievelijk buiten de bak terecht is gekomen. Buiten officiële wedstrijden wordt hier vaak van afgeweken.

Verhuurprijs:
€ 10,00
14) Trekbiljart

Omschrijving:
Trek de twee houten stokken uit elkaar en probeer de meeste punten te halen met de roze bal.

Verhuurprijs:
€ 10,00

December AKTIE: 5 Oud Hollandse spellen voor de prijs van 4